Nintendo Switch 2 Beräknas lanseras september 2024… Eller?

I den senaste utvecklingen kring Nintendos kommande konsol har nya detaljer börjat dyka upp. Enligt information från olika källor, inklusive analytiker och läckor på forum som Resetera, ser det ut som att Nintendo Switch 2 kommer att lanseras med ett startpris på omkring 400 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 4 115 svenska kronor för den digitala versionen. En standardversion av konsolen skulle kunna kosta runt 449 dollar, vilket är i närheten av 4 620 kronor.

Stopp i backarna! Ta det med en nypa salt…

Ja dessa uppgifter bör tas med försiktighet då de kommer från anonyma källor, men de pekar på en intressant utveckling för Nintendos nästa steg inom konsolmarknaden. Analytiker Dr. Serkan Toto från Kantan Games har också framfört liknande antaganden i sina analyser.

Enligt uppgifterna förväntas Nintendo Switch 2 vara en vidareutveckling av den nuvarande Switch-modellen snarare än en revolutionerande förändring. Konsolen, som för närvarande har kodnamnet NG bland utvecklare, sägs inte inkludera en OLED-skärm men kommer möjligen att ha funktioner för förstärkt verklighet (AR).

Det har också diskuterats att prishöjningen för spelet ”Zelda: Tears of the Kingdoms” kan bli en standard för alla titlar till Switch 2. Detta skulle innebära att spelen till den nya konsolen eventuellt kommer att kosta mer än de gjorde till den ursprungliga Switch.

Planerade lanseringsdatum har cirkulerat, med ett primärt datum satt till den 24 september 2024 och ett alternativt datum den 4 november, om några problem skulle uppstå.

Vi är taggade till max

Det återstår att se hur Nintendo officiellt kommer att reagera på dessa läckor och rykten, och vilket slutligt pris och specifikationer som den nya konsolen kommer att ha. Fans och spelentusiaster håller ögonen öppna för ytterligare information och officiella tillkännagivanden från Nintendo.